March 06, 2017

Best Ever Meat Loaf


Makes 8 servings

3 slices white bread, torn into small pieces
1/2 cup beef stock or water
2 large portobello mushrooms (about 6 oz.), cut into chunks
1 medium onion, cut into wedges
1 medium carrot, cut into chunks
1 celery rib, cut into chinks
3 garlic cloves, halved
1 Tablespoon olive oil
2 tablespoons tomato paste
2 large eggs, lightly beaten
1 pound ground beef
1 pound ground turkey (you choose another type of meat)
1/2 teaspoon garlic-chili sauce
1 & 1/4 teaspoon salt
3/4 teaspoon black pepper

Glaze
1/2 cup ketchup
2 tablespoons tomato paste
2 tablespoon brown sugar
1 teaspoon ground mustard

Preheat oven to 350 F. Place bread pieces and stock in a bowl; let stand until liquid is absorbed.
Meanwhile, pulse mushrooms, carrot, onion, celery and garlic in a food processor until finely chopped. Heat the oil over medium heat. Add mushroom mixture, cook and stir until all liquid evaporated, 5-6 minutes. Stir in tomato paste, chili-garlic sauce and cook 1 minutes longer. Cool slightly.

While mushroom mixture cools, squeeze broth out of bread and add to a food processor bowl. Add meats, salt, pepper and eggs. Pulse until everything is mixed.
Mix meat mixture and mushroom together. Place 12x7 in. piece of foil on a rack into foil-line rimmed baking pan. Transfer meat mixture to the foil and shape into 10x6-in loaf. I use regular loaf pan.

Bake 1 hour. Mix together glaze ingredients, spread over loaf and bake more 20-25 minutes longer. (thermometer inserted in a center reads 160F). Let stand 10 minutes before slicing.
Keep leftovers in a foil and refrigerated.


Запеченное перекрученое мясо по-американски

На 8 порций

3 ломтика белого хлеба нарезанного на мелкие кусочки
1/2 стакана мясного бульона или воды
2 больших гриба Портобелло  (около 180грамм), нарезанного на небольшие куски
1 средняя луковица, нарезанная на небольшие куски
1 средняя морковь, нарезанная на небольшие куски
1 палочка сельдерея, нарезанного на небольшие куски
3 зубчика чеснока, разрезанных пополам
1 столовая ложка оливкового масла
2 столовые ложки томатной пасты
2 больших яйца, слегка взбитых
450 грамм говяжьего фарша
450 грамм фарш из индюшатины (мохете попробовать с другим видом фарша)
1/2 чайной ложки garlic-chili соуса
1 & 1/4 чайной ложки соли
3/4 чайной ложки черного перца

Глазурь
1/2 чашки кетчупа
2 столовые ложки томатной пасты
2 столовые ложки коричневого сахара
1 чайная ложка молотой горчицы

Разогреть духовку до 350F (180Ц). Положить хлебные кусочки в миску и залить бульоном или водой; дайте постоять, пока вся жидкость впитается.

Положить грибы, морковь, лук, сельдерей и чеснок в чашу кухонного комбайна и пропульсировать до того момента, пока все овощи будут мелко нарезаны. Нагреть масло на среднем огне в сковороде. Добавить грибную смесь и тушить до полного испарения воды, 5-6 минут. Добавить томатную пасту, garlic-chili соус и тушить еще 1 минуту. Снять с огня и дать немного остыть.

В то время как грибная смесь остывает, отжать жидкость из хлеба и выложить в чашу кухонного комбайна. Добавить фарш, соль, перец и яйца. Пропульсировать до полного смешения.

Вынуть мясную смесь из кухонного комбайна и добавить грибную смесь. Хорошо перемешать. Выложить заправленный фарш на алюминиевую фольгу и поставить на деко.
Придать мясу вид прямоугольника размером 30 на 15 см. Поставить в духовку и запекатьодин час. Перемешать все составляющие глазури и помазать мясо. Поставить обратно в духовку и запекатл еще 20-25 минут. (Вставленный термометр покажет температуру 160Ф/65Ц). Вынуть из духовки, датл постоять 10 минут и нарезать на порционные куски. Если у Вас останется запеченное мясо, то храить его в фольге в холодильнике.

Recipe comes from "Taste of Home" Matthew's Best ever Meat Loaf. Feb-Mar 2017. I did some minor tweaks and meat loaf wаs perfect.

No comments: