May 30, 2017

Cranberry Ricotta Cake


1½ cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
¾ teaspoon table salt
1¼ cups granulated sugar, divided
3 large eggs
1½ cups whole-milk ricotta cheese
½ cup (4 oz.) unsalted butter, melted
½ teaspoon vanilla extract
1½ cups fresh cranberries, divided

Preheat oven to 350°F. Line a 9-inch round cake pan with parchment paper; grease. Combine flour, baking powder, salt, and 1 cup of the sugar in a large bowl.

Whisk together eggs, ricotta, butter, and vanilla in a separate bowl; fold into flour mixture. Fold in 1 cup of the cranberries, and spoon into prepared pan (Tip: before folding, take 2 tablespoons all-purpose flour and toss with cranberries. It will keep them in tact. I just don't like a mushy effect). Toss together remaining ½ cup cranberries and ¼ cup sugar; sprinkle over top of batter.

Bake in preheated oven until golden brown and a wooden pick inserted in center comes out clean, about 50 minutes. Cool in pan on a wire rack 20 minutes. Remove from pan.


Торт с клюквой и итальянским сыром "Ricotta"

1½ чашки муки
2 чайных ложки разрыхлителя
¾ чайная ложки соли
1¼ чашки сахара
3 больших яйца
1½ чашки сыра рикотта
½ стакана (4 унции) несоленого масла, растопленного
½ чайной ложки экстракта ванили
1½ чашки свежей клюквы

Разогреть духовку до 350 ° F (180Ц). Вылохить круглую форму для торта пергаментной бумагой; смазать маслом. Смешайть муку, разрыхлитель, соль и 1 стакан сахара в большой миске.

В другой миске смешать яйца, рикотту, масло и ваниль Добавить мучную смесь и 1 чашку клюквы (Совет: перед тем как добавить клюкву в тесто возьмите 2 столовые ложки муки и перемешайте, это будет держать клюкву в тесте). Все перемешать. Перемешать вместе оставшиеся ½ стакана клюквы и ¼ стакана сахара. Посыпать поверх теста.

Печь в разогретой духовке до золотистого коричневого цвета, около 50 минут. Охладить в форме 20 минут. Вынуть и полностью остудить.


Recipe comes from Real Simple magazine

No comments: