June 07, 2017

Ricotta Zucchini pancakes


Makes 15-16 medium size pancakes

3 & 1/2 tablespoons ricotta
2 eggs, room temperature
1 teaspoons salt
2 (7-inch each) zucchini, grated on a large holes of the grater
1 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon baking soda
Black pepper to taste
Vegetable oil for frying

In a small bowl mix ricotta, eggs and salt. In another bigger bowl, mix zucchini and egg mixture. Add flour, baking soda, and black pepper. Mix well and leave to rest on a kitchen counter for 10 minutes.

Heat a heavy griddle or fry pan which is greased with a vegetable oil. The pan is hot enough when a drop of water breaks into several smaller balls which 'dance' around the pan. Pour a small amount of batter (approx  2 tablespoons) into pan. When bubbles appear on surface and begin to break, turn over and cook the other side.

Serve immediately with sour cream and apple sauce.


Оладьи из зеленых кабачков и итальянского сыра "Ricotta"

На 15-16 оладий среднего размера

3 и 1/2 столовые ложки рикотты
2 яйца, комнатной температуры
1 чайная ложка соли
2 (20 см каждый) кабачка, натертых на крупной терке
1 чашка муки
1/4 чайная ложка пищевой соды
Черный перец по вкусу
Растительное масло для жарки

В маленькой миске смешать рикотту, яйца и соль. В другой большой миске смешать натертые кабачки и яичную смесь. Добавить муку, пищевую соду и черный перец. Хорошо перемешать и оставить на кухне на 10 минут.

Нагреть сковородку, смазанную растительным маслом и начать выливать оладьи. Жарить по 2 минуты на каждой стороне до золотистого цвета.

Подать сразу со сметаной и яблочным пюре.


No comments: