October 02, 2017

Mediterranean Radish and herb salad


Serves 8

2 large pita  breads, cut into wedges
1 medium green bell pepper, finely chopped
1 cucumber, seeded, finely chopped
1 tomato, finely chopped
4 red radishes, coarsely grated
1/2 cup finely chopped fresh flat parsley (I think, it's a lot. I used 3 tablespoons)
1/3 cup finely chopped frsh mint ( I used 1 tablespoon)
1/4 cup coarsely choppe fresh cilantro
2 tablespoons oilive oil
2 tablespoon lemon juice
2 cloves garlic, crushed
Salt and pepper to taste

Pheheat broiler

Place bread on baking sheets;  toast under the broiler about 5 minutes or until browned both size and crisp

Combine remaining ingredients in a medium bowl, season to taste.

Serve salad with pita.


Средиземноморский салат с редисом и травами

На 8 человек

2 больших питы, нарезанных на сектора
1 средний зеленый перец, мелко нарезанный
1 огурец, мелко нарезанный
1 помидор, мелко нарезанный
4 красных редиса, натертые на крупной терке
1/2 чашки мелко нарезанной свежей петрушки (я думаю это много,  использовала 3 столовые ложки)
1/3 чашки мелко нарезанной свехей мяты (я использовала 1 столовую ложку)
1/4 стакана нарезанной свежей кинзы
2 столовые ложки оливкового масла
2 столовые ложки лимонного сока
2 зубчика чеснока, измельченных
Соль и перец по вкусу

Разогреть бройлер

Положить питу на противень; поставить под раскаленный бройлер и запекать около 5 минут или до коричневого цвета.

Перемешать остальные ингредиенты салата в средней миске, добавить соль и перец по вкусу.

Подавать салат с питой.

Recipe come from Mediterranan Cooking  book

No comments: