February 09, 2018

Russian vanilla pryaniki


Make 2-inch 30-35 cookies

250 ml milk
1 cup (125 g) all-purpose flour
1 & 1/4 cup (250 g) sugar
1/4 teaspoon salt
50 ml vegetable oil
1 tablespoon vanilla extract
2 tablespoons baking powder
1 egg
1 egg yolk
3 cups all-purpose flour

Glaze
1 egg white
1 cup sifted powdered sugar


Pour the milk into medium sauce pan and bring to boil on medium heat. While milk is warming, sift 1 cup of flour, add sugar, salt, mix with spatula. Slowly pour the boiled milk into flour mixture and using a wooden spoon stir everything together to prevent lumps. Pour in the vegetable oil, mix, let the dough cool to room temperature, 10-15 minutes.

In the meantime, sift the remaining flour, add baking powder and mix.

Add vanilla extract, egg and yolk into cooled mixture, mix thoroughly and add the flour mixed with the baking powder. Knead the dough, it should not stick to your hands.

Heat the oven to 350F (180C) and lay the baking tray with parchment paper.

Divided dough into 2-3 parts and rolled out each piece into rectangle 7-8 mm thick. Using 2-inch cutter cut rounds. Place rounds on a baking sheet 1/2-inch from each other. Re-roll the scraps and cut the rounds again.

Bake in a preheated oven until golden brown: about 7-8 minutes on the bottom shelf and 5-6 minutes on the top.

For glaze, beat up powdered sugar and egg white before for several minutes with electric mixer. The mixture should be runny and brush baked cookies all over. Have a nice tea!



Заварные ванильно-молочные пряники "Неженка"

на 30-35 штук

250 мл молока
1 чашка (125 гр) муки
1 & 1/4 чашки (250 гр) сахара
1/4 чайной ложки соли
50 мл раст. масла
1 столовая ложка ванильного экстракта
2 столовые ложки разрыхлителя
1 яйцo
1 желтoк
3 чашки муки

Глазурь
1 белoк
1 чашка просеянной сахарной пудры

Вскипятить молоко. Просеять 1 чашку муки, добавить сюда сахар, соль, перемешать лопаткой. Кипящим молоком заварить тесто, перемешать, чтобы не было комочков. Влить растительное масло, перемешать, тесто остудить до комнатной температуры.

Тем временем просеять оставшуюся муку, добавить разрыхлитель, перемешать.
В остывшее тесто добавить ванильный экстракт, яйцo и желток, тщательно перемешать и добавить муку, перемешанную с разрыхлителем. Вымесить тесто, оно не должно липнуть к рукам.

Нагреть духовку до 350Ф (180Ц)  и выложить противень пергаментной бумагой.
Готовое тесто разделить на части и раскатывать пласты толщиной 7-8 мм, из которых стаканом или рюмочкой вырезать кружки диаметром 5см. Уложить заготовочки на расстоянии друг от друга на противень.

Выпекать в разогретой духовке до золотистого цвета: приблизительно 7-8 минут на нижней полке и 5-6 минут на верхней.

Для глазури нужно взбить сахарную пудру и белки до побеления (не до пиков) и смазать ею ещё тёплые пряники со всех сторон. Приятного чаепития!


Recipe comes from Маринкины творинки

No comments: